(VIDEO) Mikelsenu nagrada Evropske FA

PinterestFacebookTwitterShare

Danski glumac Mads Mikelsen, široj publici poznat po ulozi u filmu “Kazino Roajal”, dobitnik je nagrade za celokupnu karijeru koju dodeljuje Evropska filmska akademija.
 
 
Glumcu, koji je igrao negativca Le Šifra u filmu o tajnom agentu 007, priznanje je dodeljeno “za jedinstveni doprinos filmu”. “Šta drugo reći kada ste počastvovani nagradom ovakvog kalibra osim da sam duboko zahvalan”, kazao je 45-godišnji glumac, dodajući da će nagradu prihvatiti uz “veliku skrušenost i široki osmeh”.
 
Mikelsen (Mads Mikkelsen) je započeo glumačku karijeru 1996. ulogom u danskom filmu “Diler”. Igrao je u brojnim domaćim ostvarenjima, a imao je i zapaženu ulogu u TV šou “Rejseholdet” koji je nagradjen Emijem. Svoj holivudski debi imao je 2004. ulogom u filmu “Kralj Artur” u kojem mu je partner bio Klajv Oven. Trenutno se može videti u ulozi Rošfora, kardinalove desne ruke, u filmu “Tri musketara”.
 
Mikelsenu će nagrada biti uručena na svečanosti dodele Evopskih filmskih nagrada 3. decembra u Berlinu. Među prethodnim dobitnicima ovog priznanja su Izabel Iper, Moris Žar i Liv Ulman.