Dve nagrade za film “Fauntom”

PinterestFacebookTwitterShare

Srpski animirani film “Fauntom” autora Miroslava Jovića učestvovao je u proteklih mesec dana na više od deset međunarodnih festivala i dva puta je nagrađen, navodi producentski studio iz Novog Sada “Vilenjak”.

Svoj festivalski život “Fauntom” je započeo u septembru i od tada je uvršten u selekcije festivala u Italiji, Grčkoj, Rusiji, Finskoj, Rumuniji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj…

Ova animirana priča o transformaciji savesnog građanina u surovog serijskog ubicu proglašena je za najbolji srpski ekološki film na Silafestu na Srebrnom jezeru i osvojila nagradu “Zlatni Pincum”.

Usledila je Specijalna nagrada za kratki animirani film na nedavno završenom Internacionalnom festivalu ekološkog i turističkog filma na Jahorini.

Realizaciju filma je pomogao pokrajinski Sekretarijat za kullturu Vojvodine.

Neobičan naslov ovog filma spaja naziv za celokupan životinjski svet jednog područja – fauna i reč kojom se označava demon ili duh – fantom.

Uz Jovića kao redetelja, scenaristu i montažera, u autorskoj ekipi su Dina Stipić (animacija, scenografija, dizajn, kompjutersko modelovanje), Vladimir Žutić (muzika) i Saša Milankov (dizajn zvuka).

U narednim mesecima Jovića očekuju novi festivali, a u toku je snimanje njegovog dokumentarno-igranog filma pod radnim naslovom “Brda imaju oči, ravnica ima dušu”.

Tema je novosadski ”pankburaški” bend “Zbogom Brus Li”. Premijera se očekuje sledeće godine, najavio je studio “Vilenjak”.