Koncert povodom 80. rođendana Đorđa Marjanovića

PinterestFacebookTwitterShare

Povodom 80. rođenada Đorđa Marjanovića, 30. oktobra u Domu sindikata biće održan koncert u njegovu čast, na kome će se okupiti njegovi prijatelji i kolege.

Na koncertu će nastupiti Oliver Njego, Esktra Nena, Miki Jevremović, Predrag Cune Gojković, Živan Saramandić, Bora Đorđević, Nada Pavlović, Dragana del Monako, Leo Martin, Radmila Karaklajić i Dušan Svilar.

Soliste će pratiti pijanisti Nikola Rackov i Dule Jovanović, a predstaviće se i grupa “Ivan i klinci” koja tradicionalno dolazi iz Marjanovićevog rodnog Kučeva za svaki njegov rođendan. Specijalni gost biće mladi ruski pevač Andrej Berestenko.

Organizator koncerta i Marjanovićev dugogodišnji prijatelj Minja Subota, koji će i voditi program, objasnio je da je koncert osmišljen tako da Marjanovićevi prijatelji za rođendan mu poklone po jednu pesmu i priču o njemu, o nekom događaju iz njegove uspešne karijere koji je nagoveštavao i pokazivao da će “Đorđe biti veliki”. On je naveo da je Marjanović baš u Domu sindikata održao svoj prvi solistički koncert, kao i narednih 11.

“Estrada je danas potcenjena i smatra se problematičnom, ali Đorđe je deo ove kulture. Uprkos mnogim sumnjama on je postigao mnogo, naročito u ŠSR-u, i to ne smemo da zaboravimo”, istakao je Subota, uveren da “Srbija obožava Đorđa” i da će dvorana Doma sindikata na njegov rođendan biti puna.