Festival neafirmisanih džez muzičara u Novom Sadu

PinterestFacebookTwitterShare

Mladi Jazzin festival, na kojem će nastupati neafirmisani džez umetnici, biće održan u Novom Sadu 5. i 6. novembra, najavili su u utorak organizatori iz producentske kuće Ogledalo.
 
Prvog dana festivala nastupiće solo umetnica Tanja Đurić iz Rume koja će izvoditi numere poznatih džez pevača i pevačica u svom aranžmanu bez muzičke pratnje. Istog dana nastupa i bend “The Birdland Project”) iz Subotice, kao i Nikola Stajić trio, čiji je predvodnik stipendista američke Berkli akademije.
 
Drugi dan festivala na bini će se naći Mister nju trio (Mr New Trio) iz Beograda i bend Džezbuka iz Niša, nastao na inicijativu Nišvill festivala.
 
Urednik festivala Nikola Marković rekao je na konferenciji za novinare da je Mladi Jazzin festival zamišljen kao prostor u kojem će mladi muzičari moći da se upoznaju, ostvare saradnju i budu “glavni fokus programa, a ne samo sporedne tačke”.
 
Mladi Jazzin festival biće održan u prostorijama Omladinskog centra CK 13 u Novom Sadu, a ulaznice se mogu kupiti na ulazu po ceni od 100 dinara, čime se podržava nastavak održavanja ovog festivala.