Basara najprodavaniji u oktobru

PinterestFacebookTwitterShare

Knjiga “Majn kamf” (Mein kampf) Svetislava Basare najtraženije je izdanje u oktobru u 14 knjižara u Beogradu, Zaječaru, Jagodini, Subotici, Zrenjaninu i Herceg Novom, objavio je internet portal Knjizara.com.

Medju deset najtraženijih naslova su “Tigrova žena” Tee Obreht, “1Q84, knjiga tri” Haruki Murakamija, “Alef” Paula Koelja, “Avanture nevaljale devojčice” Marija Vargasa Ljose, “Lovac na zmajeve” Haleda Hoseinija”, “Kaludjer koji je prodao svoj ferari” Robina Šarme, “Vrati mi se” Gijoma Musoa, “Ruska zima” Dafni Kalotaj i “Venecija” Vladimira Pištala.
 
Istraživanje je sprovedeno u knjižarama Beopolis, Dereta, Plato, Stubovi kulture, Vulkan, Evro-Gjunti, Aleksandar Belić i SKC-Delfi u Beogradu, Teatar i Agora u Zrenjaninu, Salon knjige Til u Jagodini, Danilo Kiš u Subotici, Kaligraf u Zaječaru i Knjižari So u Herceg Novom.
 
Najprodavanija knjiga u svakoj knjižari ocenjena je sa 20 poena, a svaka sledeća poenom manje, dok je 11 poena dobijao onaj naslov koji se nalazio na desetom mestu po prodaji.
 
Basarina knjiga dobila je 109 poena, a “Venecija” Vladimira Pištala, kao i “Senka vetra” Karlosa Ruisa Safona (deseto i 11. mesto) po 45 poena, saopštili su organizatori ankete.