“Bečki Štraus orkestar” 14. decembra u “Beogradskoj areni”

PinterestFacebookTwitterShare

U susret tradicionalnom novogodišnjem koncertu u Beču, 14. decembra u “Beogradskoj areni”, nastupiće čuveni “Bečki Štraus orkestar” (“Vienna Strauss Orchestra”) pod upravom Edvina Martona.
 


 
“Bečki Štraus orkestar” osnovao je lično Johan Štraus još davne 1825. godine. Remek dela kao što su valceri “Na lepom plavom Dunavu” , “Bečka krv”, “Tritsch-Tratsch” polka, “Radecki marš”i mnoga druga, stvorila je veličanstvena Štraus dinastija.
 
Posle Štrausove smrti 1845. godine, orkestar je nastavio da radi pod upravom drugih dirigenata nastavljajući originalnu tradiciju i nastupajući u čast svog osnivača.
 
Na programu koji će biti izveden pred domaćom publikom smenjivaće se dela čuvenih kompozitora Mocarta i Johana Štrausa, a cene ulaznica za ovaj događaj kreću se od 2.500, 2.700 i 2.900 dinara i u prodaji su od sutra, 3. novembra,na sledećim prodajnim mestima: “Beogradska arena” , Bilet centar Beograda, Eventim, „Ušće” šoping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Dom sindikata, Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets.rs, www.eventim.rs.