Divna Ljubojević i hor Melodi na Kolarcu

PinterestFacebookTwitterShare

Svetski priznata umetnica, solista i dirigent, Divna Ljubojević nastupiće 5. novembra u 20 časova sa svojim horom Melodi u Kolarčevoj zadužbini.  Koncert se priređuje povodom dvadeset godina postojanja hora i studija za duhovnu muziku Melodi. Na bini Kolarca, Melodima će se tokom večeri pridružiti i ćuprijski orkestar za muzičke talente, a Beograđani će imati priliku da uživaju u bogatom i raznovrsnom programu.
 
Hor i studio za duhovnu muziku Melodi osnovan je u jesen 1991. u Beogradu. Publika širom sveta već dvadeset godina prati koncerte takozvanih Meloda dok svetski kritičari i mediji glas Divne Ljubojević karakterišu kao „anđeoski“. Oktobra meseca 2010. godine, rad ove umetnice krunisan je ordenom počajevske ikone Majke Božje koji joj je uručio poglavar Ukrajinske pravoslavne crkve mitropolit Vladimir.
 
Pojanje Meloda predstavlja produžetak jedinstvene pojačke tradicije koja se neguje već generacijama. Divna i ansambl su do sada održali preko 600 koncerata u zemlji i širom sveta, a njihovi nastupi su ispraćeni brojnim pohvalnim recenzijama i priznanjima. Šesnaest CD izdanja, od kojih deset u zemlji i šest u inostranstvu naišlo je na izuzetne kritike međunarodnih slušalaca i stručnjaka za duhovnu muziku.
 
Tokom nastupa na Kolarcu, Divna Ljubojević i Melodi publici će se predstaviti ruskim, srpskim i vizantijskim pojanjem, nakon čega će zajedno sa ćuprijskim orkestrom za muzičke talente izvesti kompozicije Grečaninova i Đorđevića. Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 900 i 700 dinara.