(VIDEO) Velikani na Novosadskom džez festivalu

PinterestFacebookTwitterShare

Na predstojećem Novosadskom džez festivalu, u Kulturnom centru Novog Sada i Srpskom narodnom pozorištu (SNP) od 8. do 19. novembra, nastupiće Ron Karter, Gonzalo Rubalkaba, Duško Gojković i drugi svetski značajni muzičari, najavili su organizatori.
 
U okviru četiri večeri glavnog koncertnog programa festivala, koji počinje 16. novembra u velikoj sali SNP-a, nastupiće ukupno 12 ansambla, a prvi među njima biće Vladimir Kostadinović Njujork kvartet.
 
Iste večeri publika će imati priliku da uživa u muziciranju benda Torstena Gudsa kao i Džimija Hita sa sastavom Hit braders.
 
Veliku pažnju, kako se očekuje, privućiće nastupi Gojkovića i njegovog kvinteta, legende džeza Rona Kartera, norveškog trija Gisl Torvika kao i Rubalkabinog trija, istakla je urednica programa 13. Novosadskog džez festivala Vesna Kaćanski na konferenciji za novinare.
 
Napominjući da će, pre početka zvaničnog programa u SNP-u, u Kulturnom centru biti priređeno niz koncerata i drugih priredbi u susret glavnom delu manifestacije, ona je najavila da će 8. novembra u klubu “Tribina mladih” prva nastupiti Lena Kovačević sa svojim bendom.
 

 
Sledećih večeri u istom prostoru nastupiće novosadski Big bend, Siti rein voker, Magnus Mel kvartet i trio Vojislava Brkovića a do početka glavnog programa biće priređena izložba džez plakata i nekoliko radionica za mlade, koje će održati saksofonista Magnus Mel i bubnjar Ferenc Mel kao i drugi poznati muzičari.
 
Radionice tih izuzetnih umetnika biće besplatne, rekla je Vesna Kaćanski i dodala da će na Internet stranici Novosadskog džez festivala biti blagovremeno date neophodne informacije kako bi učesnici mogli na vreme da se prijave i pripreme.
 
Za programe u Kulturnom centru ulaz je slobodan a pojedinačne ulaznice za koncerte u SNP-u prodavaće se po ceni od 700 dinara dok će komplet karata koštati 2.300 dinara.