Vidić kao heroj tinejdžera u filmu “Artiljero”

PinterestFacebookTwitterShare

Snimanje filma “Artiljero”, rediteljskog debija Srđana Anđelića, privedeno je kraju. Priča o tinejdžeru koji je potpuno zaluđen likom i delom slavnog fudbalera Mančester junajteda, dobija završne konture, a Anđelić (poznat kao scenarista filmova “Munje”, “Do koske”, “Jedan na jedan”) za “Novosti” kaže da je Vidić idealan heroj za glavnog junaka “Artiljera”.
 
– Naziv filma je preuzet iz slenga brazilskih navijača koji su svoje omiljene fudbalere poput Romarija zvali upravo tim imenom – objašnjava Anđelić. – Nemanja je zaista poseban čovek u svakom smislu. Skroman je, povučen, van medijskog cirkusa. Posebno mi se sviđa kako pošteno igra, leti po terenu i ne prenemaže se, ne svađa sa sudijama, ne glumata… Takav heroj jeste idealan za glavnog junaka.
 
“Artiljero” je, priča reditelj, sniman malo više od mesec dana. Kada je posle priprema snimanje konačno počelo, sve je išlo kako valja. Ostali su samo još neki “sitni kadrovi”.
 
U filmu prvi put igraju Ana Konjović i Jovan Kolarić. A tu su i iskusni Nebojša Glogovac, Petar Božović, Aleksandra Janković, Nikola Đuričko, Nebojša Bakočević, Zoran Cvijanović, Danijela Vranješ…

Iako se ovih dana u Srbiji diglo mnogo prašine zbog saopštenja da Vidić napušta reprezentaciju, Anđelić smatra da to nikako neće uticati na film.

Sam Nemanja Vidić će se pojaviti i na filmu, ali reditelj do premijere ne želi da otkrije u kojoj ulozi i na koji način se sportista pojavljuje u debitantskom ostvarenju.