Preminula Ana Štefok

PinterestFacebookTwitterShare

Pevačica Ana Štefok, preminula je juče u svom stanu u zagrebačkom naselju Zapruđe. Rođena je 1940. godine a 60-tih i 70-tih godina prošlog veka palila je i žarila Jugoslavijom, bila je poznata po brojnim nastupima i pobedama na festivalima, česta gošća televizijskih i radijskih emisija.
 
Prvu pobedu ostvarila je na sarajevskom festivalu Vaš Šlager sezone 1968. izvošenjem pesme Molitva Kemala Montena i Sabina Varešanovića. Potom je pobedila na Opatijskom festivalu 1970. godine, otpevavši pesmu Alfia Kabilja Želim malo nježnosti i ljubavi. Ostaće upamćena i po nastupima na Festivalu kajkavske popevke – Krapina, 1973. i pesmi Međimurje zeleno.

Od kraja osamdesetih godina prošlog veka, ostala je usamljena i pritisnuta teškim životnim prilikama, svi su je zaboravili, a tako je i umrla, objavio je Hrvatski radio.

Hrvatska glazbena unija saopštila je kako je Ana Štefok u svojoj dugogodišnjoj karijeri snimila veliki broj predivnih pesama i obrada stranih hitova, a njena interpretacija i prekrasna boja glasa ostavili su veliki trag u zabavnoj muzici šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.