Festival posvećen čembalu u Beogradu

PinterestFacebookTwitterShare

Međunarodni festival “Čembalo, živa umetnost” počinje u 7. novembra u Beogradu, a tokom pet festivalskih dana biće organizovani koncerti, majstorske radionice i predavanja o tom instrumentu, najavio je Kulturni centar Beograda (KCB).
 
Smotru če otvoriti Smiljka Isaković, Nataša Tasič Knežević i Andrija Sagić, programom “No pasaran”, posvećenim godišnjici smrti španskog pesnika Gabrijela Garsija Lorke. Na festivalu učestvuju čembalista Frederik Has iz Belgije i Lusi Halman Rasel iz Sjedinjenih Američkih Država, kao i domaći muzičari.
 
Program čembalistkinje Bojane Dimković posvečen je najpoznatijim muzičkim porodicama sedamnaestog i osamnaestog veka Skarlati i Bah, a na repertoaru Kamernog ansambla Beogradskog baroka bi’e takođe dela kompozitora Johana Sebastijana Baha.
 
Festival od 2003. godine organizuje Muzička redakcija KCB-a, a manifestacija posvečena promociji čembala jedinstvena je u jugoistočnoj Evropi.
 
Koncerti će biti održani u Svečanoj sali Skupštine grada i Atrijumu Narodnog muzeja sa početkom u 20h, a ulaz je slobodan.
 
Organizatori su najavili i majstorske radionice čembala i predavanja, a sve informacije o festivalu možete pročitati na sajtu Kulturnog centra Beograda.