Lady Gaga dominirala na dodeli MTV EMA

PinterestFacebookTwitterShare

Lejdi Gaga je sinoć je u Belfastu potvrdila svoj status prve dame popa na dodeli MTV EMA 2011., osvojivši četiri nagrade na događaju koji je okupio zvezde u Odisej Areni.

Lejdi Gaga trijumfovala je u kategorijama Najbolji ženski izvođač, Najbolja pesma i Najbolji spot, kao i u kategoriji Najveći obožavaoci – potpuno novoj nagradi koja slavi umetnike s najpredanijim fanovima.

Džastin Biber, Bruno Mars i Thirty Seconds to Mars osvojili su po dve nagrade. Pop fenomen Bieber odneo je nagrade za Najboljeg muškog izvođača i Najboljeg pop izvođača. Thirty Seconds to Mars nagrađeni su u kategoriji Najbolji alternativni izvođač i Najbolji svetski nastup, a Bruno Mars je briljantnu godinu završio pobedama u kategorijama Najbolji prodor i Najbolji novi izvođač.

Hip-hop otpadnik Eminem ponovio je trijumf iz 2010. osvojivši nagradu u kategoriji Najbolji hip-hop izvođač, a Keti Peri je za svoje očaravajuće nastupe uživo dobila nagradu Najbolji izvođač uživo. Linkin Park su bili popularan izbor u kategoriji Najbolji rock izvođač.

Više od 8000 fanova pratilo je dramu koja se odvijala u Odisej Areni u Belfastu. Osim nagrađenih, nastupili su i DJ Dejvid Geta, Coldplay, Red Hot Chili Peppers, Džesi Džej, LMFAO, Snow Patrol i Queen. U jednom trenutku Džesi Džej je uputila pozdrav pokojnoj Ejmi Vajnhaus u obliku dirljivog video snimka slomljenih fanova pevačice.

Prvi put na dodeli MTV EMA nagrada u show su uključena dva spoljna događaja: lokalni heroji Snow Patrol rasplesali su više od 15.000 fanova na spektakularnom otvorenom stejdžu podignutom odmah ispred zgrade City Halla, dok je u Ulster Hallu 1200 fanova Red Hot Chili Peppersa bilo počašćeno intimnim nastupom neverovatno dinamičnih stadionskih rokera. Rock legende Queen, kojima je nagradu za Globalnu ikonu uručila Keti Peri, zatvorili su shou trijumfalnim nastupom, zapalivši dvoranu fantastičnim miksom hitova iz bogate muzičke karijere.

Veteranima Queena, Brajanu Meju i Rodžeru Tejloru, pridružila se živopisna zvezda Američkog idola Adam Lambert kao glas na muzičkom putovanju kroz njihove najveće hitove, uključujući The Show Must Go On, We Will Rock You i We are the Champions.

Voditeljka dodele nagrada EMA, Selena Gomez, očarala je publiku i pokazala svoj smisao za humor u zahtevnom zadatku vođenja glavnog shoua i digitalnog shoua istovremeno. Posebno su zabavni bili skečevi i trikovi, jer je Selena Gomez komunicirala sa svojim vlastitim video alter egom na divovskim ekranima te je oponašala poznati otkačeni smisao za modu Lejdi Gage.

Muzičke nastupe, međutim, zasenio je ispad nepoznatog muškarca koji je na pozornicu istrčao potpuno go i propisno šokirao voditeljku.