Srpske knjige i na ajfonu

PinterestFacebookTwitterShare

Roman „Ljubav u Persiji” autora Mileta Eraka prva je knjiga na srpskom jeziku koja može da se kupi u digitalnom obliku u „Apple store”- u, onlajn prodavnici aplikacija i multimedija za „Apple” proizvode.

Kompanija „New look entertainment” dobila je licencu za razvoj aplikacija za ajfon, ajped i ajpod tač, koje se prodaju u ovoj velikoj internet prodavnici.

Ivan Košutić iz kompanije „New look entertainment” kaže da je prva knjiga pažljivo birana.
 
– Imali smo na raspolaganju puno knjiga i Erakova se nametnula kao najbolja u selekciji. Ovo je samo početak i nameravamo da objavimo još puno naslova – govori menadžer kompanije koja je odlučila da srpsku književnost uvede u digitalno doba.

– Knjige u elektronskom obliku su budućnost književnosti zato što možete da sa lakoćom sastavite ogromnu elektronsku biblioteku i da knjige memorišete tako da vam uvek budu dostupne, kao i vašim prijateljima i porodici, – kaže za Pres pisac Mile Erak.

Kako on kaže, njegova knjiga „Ljubav u Persiji” upravo se prevodi na engleski i persijski (farsi) jezik, a taj veliki posao biće završen do kraja godine. Glavni junaci knjige su srpski diplomata Miša i lepotica iz Persije Makšid, a u centru priče je njihova zabranjena ljubav.