Raste prodaja digitalne muzike

PinterestFacebookTwitterShare

Novi album grupe Coldplay ” Mylo Xyloto” nazaslužniji je što je već u oktobru premašen broj ukupno prodatih albuma u digitalnom formatu iz 2010. godine.
 
Britanska fonografska industrija (BPI) je objavila podatke da je već prodato 21.3 miliona digitalnih kopija albuma i tako premašena prošlogodišnja brojka u apsolutnom iznosu, kao i da sada digitalni albumi predstavljaju 26.2 procenta ukupno prodatih albuma, što je porast u odnosu na prošlu godinu od 17.5 procenata.

Ovako dobar rezultat digitalne prodaje direktna je posledica uspeha novog albuma grupe Coldplay “Mylo Xyloto”, jer je peti studijski album ovog engleskog benda dostigao rekord u prodaji digitalnih albuma u prvoj sedmici po objavljivanju, sa više od 80.000 preuzimanja.

Predstavnici britanske fonografske industrije su izjavili da su ovo ohrabrujući rezultati na polju digitalne prodaje, jer se pravi talas prodaje tek čekuje u vreme predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika. Album “21” pevačice Adel još uvek drži prvo mesto kao najprodavanije digitalno izdanje ikada i prodat je u skoro duplo većem tiražu od albuma “Fame Monster” Lejdi Gage.

U ovogodišnji top ten najprodavanijih najviše šanse za ulazak imaju još i Rijana sa albumom “Loud” i Džesi Džej sa albumom “Who You Are”, saopšteno je je iz BPI.