(VIDEO) Obrade pesama koje su nadmašile originale

PinterestFacebookTwitterShare

Sajt NME sastavio listu trideset obrada koje su bolje od originalnih pesama.

Kaže se da kopija ne može da bude bolja od originala, ali nekoliko muzičkih kritičara, i par hiljada fanova koji na YouTube kanalu češće “klikću” na obrade nego na originale, kažu da može.

Ne volite Nine Inch Nails, ali obožavate Džonija Keša? Onda je dobro što je obradio njihovu pesmu “Hurt”, pesmu koja je tek u njegovoj interpretaciji dobila priznanje za najbolju pesmu i najbolji spot.

Dejvid Bouvi je snimio “The man who sold the world”, ali neke novije generacije “znaju” da je to pesma benda Nirvana i da je Dejvid Bouvi zapravo “pozajmljuje od Nirvane na svojim nastupima”.

 

“I just don’t know what to do with myself” je pesma koju je napisao Dasti Springfild, ali koja je, nakon mnogo “inkarnacija”, postala to što jeste tek zahvaljujući sastavu White Stripes.

Među obradama koje su slušanije od originala i koje su dobile “novi život” zahvaljujući boljim aranžmanima ili zvučnijim imenom koja ih je prepevalo, nalaze se i legendarna pesma “Twist and shout” sastava The Isley Brothers, ali u interpretaciji “Bitlsa”, “Tainted love” koju je 1965. otpevala Glorija Džouns, a koju znamo zahvaljujući obradi benda Soft Cell, a onda i Merilina Mensona, ali i “Live and let die” benda Guns n Roses, pardon “originalnog” Pola Makartnija.

Među obradama boljim od originala nalaze se i pesme “Black Magic Woman” Karlosa Santane, koju je prvi snimio Fleetwood Mac, kao i “Nothing compares to you” koju je Šinejd O Konor “maznula” od The Family.