Konačno odlučeno: Bili Kristal vodi dodelu Oskara

PinterestFacebookTwitterShare

Glumac Bili Kristal biće domaćin predstojeće dodele Oskara, okončavši tako višednevne spekulacije oko toga ko će voditi dodelu vodećih filmskih nagrada.


Kristal je preko svog naloga na Twitteru saopštio da će voditi dodelu. “Ja radim Oskare kako bi mlada žena u apoteci prestala da me pita za ime kada podižem lijekove. Radujem se predstavi”, naveo je komičar.

Američka akademija za film koja dodeljuje Oskare odgovorila je glumcu, takođe putem Twittera, rekavši da je primljen.

Odluka o novom voditelju doneta je posle višednevne drame koja je nastala povlačenjem producenta Breta Retnera prošle sedmice zbog homofobičnih komentara zbog čega se sa mesta voditelja povukao i Edi Marfi. Retner je, tokom predstavljanja filma koji je snimio sa Marfijem, “Pljačka sa vrha”, rekao da su probe za homoseksualce uvredivši tako brojne aktiviste i članove Akademije.

Iako se izvinio, bio je prinuđen da se povuče, a dan kasnije je to uradio i Marfi koga je Retner i nagovorio da vodi Oskare.

Predstojeće Oskare produciraće holivudski veteran Brajan Grejzer, a Kristal će ih voditi.

Kristal (63) je prvi put vodio šou 1990. godine i potom još tri godine za redom. Ponovo se vratio na mesto voditelja 1997. i 1998. Poslednji put je vodio dodelu Oskara 2004. godine. Smatra se jednim od najboljih voditelja ove dodele nagrada.

Predstojeća dodjela Oskara zakazana je za 26. februar.