Počinje 14. pančevački džez festival

PinterestFacebookTwitterShare

Poznati džez gitarista Majk Stern večeras će koncertom u Kulturnom centru Pančeva otvoriti 14. Pančevački džez festival, koji će do 13. novembra okupiti neke od najboljih domaćih i stranih džez muzičara.

 
Sa Sternom će nastupiti bubnjar Dejv Vekl, kao i poznati džez muzičari Kris Min Doki i Bob Malak, a ulaznice za njihov koncert rasprodate su još 31. oktobra.

Drugog festivalskog dana nastupiće izuzetna džez pijanistkinja Lin Arielsa svojim “Konvergens” kvartetom, kao i sastav “Tripl ejs”, dok će 13. novembra biti održan koncert “Veče muzike Roberta Haubera – Tribjut to Bil Evans” uz učešće Beogradskih simfoničara i poznatih pančevačkih džez muzičara, a pod dirigentskom palicom Stanka Jovanovića.

Ovaj koncert je posvećen poznatom kompozitoru Robertu Hauberu, koji je aranžirao neke od najtežih i najlepših kompozicija Bila Evansa. Poslednjeg festivalskog dana koncert će održati i Vladimir Kostadinović i “Njujork kvartet”.

Nakon zvaničnog programa, drugog i trećeg festivalskog dana, u foajeu Kulturnog centra Pančeva, od 23:30 časova, biće organizovan “džem sešn” u kome će učestvovati izvođači sa festivala i poznati domaći muzičari.

Ulaznice se prodaju po promotivnoj ceni od samo 200 dinara, čime organizatori festivala žele da doprinesu široj afirmaciji džez muzike i većoj dostupnosti kulturnih sadržaja.