“Black Sabbath” ponovo u originalnoj postavi

PinterestFacebookTwitterShare

Legendarni rokeri “Black Sabbath” ponovo će nastupati u originalnom sastavu.
 
I ranije su mediji prenosili vesti o mogućem okupljanju starog sastava pionira hevi metala, a muzičari iz “Black Sabbath-a” izabrali su datum 11.11.11 da bi sazvali konferenciju za medije i objavili dugoočekivanu vest.
 
Na zvaničnom sajtu britanskog benda stoji i snimak sa obaveštenjem da će 2012. godine izdati novi album. To će biti prvi studijski album nakon 33 godine, na kome će raditi originalni članovi benda gitarista Toni Ajomi, pevač Ozi Ozborn, basista Gizer Batler i bubnjar Bil Vard. Njihov poslednji zajednički studijski album je bio “Never say Die” iz 1978. godine. Bend je najavio i nastup na Daunload festivalu 10. juna u Engleskoj, a zatim će uslediti i svetska turneja.
 
Grupa “Black Sabbath” je nastala 1968. godine, a Ozi Ozborn ju je napustio 1979. godine, kada ga je zamenio Roni Džejms Dio. Ozborn se okrenuo solo karijeri, a u “Sabbath-u” su dalje pevali Jan Gilan, Glen Hjuz, Rej Gilen, Toni Martin i drugi pevači. Jedini stalni član grupe je bio i ostao gitarista Toni Ajomi.
 
Ozi Ozborn je snimao i rijaliti program sa svojom porodicom, a nedavno je i objavio knjigu sa savetima o zdravom životu.
 
Najveći hitovi benda su pesme “Paranoid”, “Iron Man”, “War Pigs” i druge.