Ðuza Stojiljković – glumac sezone Ateljea 212

PinterestFacebookTwitterShare

Dan pozorišta Atelje 212 – 12. novembar biće obeležen večeras dodelom godišnjih nagrada, ali ovoga puta biće posvećen i uspomeni na Petra Kralja, jednog od naših najvećih glumaca koji je u četvrtak preminuo.

Za najboljeg glumca protekle sezone proglašen je Vlastimir Ðuza Stojiljković, za najbolju glumicu Hana Selimović, a za izuzetan umetnički doprinos nagrađen je Nikola Ristanovski, saopštio je Atelje 212.

Nagrade će dobiti i Svetozar Cvetković za 30 godina rada u Ateljeu, kao i glumice Jelena Ðokić i Radmila Tomović za deset godina rada u tom teatru. Priznanje za izuzetnu saradnju biće uručeno direktoru “Laste” Veliboru Sovroviću.

Za Dan Ateljea, koji se obeležava od prošle godine, određen je datum prve predstave tog pozorišta – 12. novembar 1956. godine, kada je u maloj sali u zgradi “Borbe” izveden Geteov “Faust” u režiji Mire Trailović.

Nagrade povodom praznika i 55 godina postojanja Ateljea biti uručene u gornjem foajeu pozorišta posle izvođenja predstave “Ratna kuhinja” na velikoj sceni.