Priče o Lenki – krimi romani o Beogradu s početka 20. veka

PinterestFacebookTwitterShare

Ljubitelji mis Marpl britanske spisateljice Agate Kristi pronaći će srpski odgovor na popularnu detektivku u Lenki Nikolić, glavnoj junakinji romana Angeline Timotijević “Ima stvari koje se nikada ne smeju učiniti” i “Da čuvamo slavu i čast velikih predaka” u izdanju “Dobre knjige”.

Timotijević kroz dva romana prati život Lenke Nikolić, devojke iz ugledne porodice kojoj Majski prevrat 1903. godine menja život ali i dovodi do toga da rešava surove zločine koji se dešavaju u njenom okruženju.

LJubitelji istorijsko-detektivskih romana upoznaće se sa uzbudljivim previranjima ali i svakodnevnim životom beogradske čaršije s početka 20. veka i uživaće u dogodovštinama samovoljne i samosvesne Lenke britkog uma i logičkog rasuđivanja.

Prvi roman iz serijala “Priča o Lenki” – “Ima stvari koje se nikada ne smeju učiniti”, autorkin prvenca, već je doživeo drugo izdanje.

Lara Ðorđević koja piše pod pseudonimom Angelina Timotijević rođena je 1972. u Beogradu, po zanimanju je pravnik a inspiraciju za jedan od glavnih likova u svojim romanima pronašla je u svojoj baki.