Lego kockice novi junaci Holivuda

PinterestFacebookTwitterShare

Igračke su neiscrpna nova inspiracija za film, a novi junaci velikog platna postaće – Lego kockice. Posle Transformersa i GI: Joe figurica, kao i priča o snimanju ekranizacije Monopola, Lego dolazi na film – studio Warner Bros dao je zeleno svetlo za CGI (computer-generated imagery) spektakl, igrani film kombinovan sa kompjuterskom animacijom, pošto se što se već tri godine govori o tome da bi ova igračka mogla da postane junak pokretnih slika.


Kako će to da izgleda – za sada možemo samo da nagađamo, ali zna se da će se na projekt baciti scenaristi i reditelji Fil Lord i Kristofer Miler, najpoznatiji po animiranom hitu ‘Promenljivo oblačno sa ćuftama’, a trebalo bi da im pomogne Kris MekKej (‘Robot Chicken’). Oni će oživeti Lego kockice u Australiji, gde će se film snimati sa planiranom premijerom za 2014. godinu.
 
Uz Lego, u planu su i filmske verzije duge liste igračaka – priča se o novom Hi Menu, i dalje je aktuelan Monopol, a sledeći su ‘Candyland’, ‘Battleship’, ‘Stretch Armstrong’, ‘View-Master’, ‘Max Steel’ i ‘Hot Wheels’.

Zapravo, ‘Battleship’ u bioskope dolazi prvi – režira ga Peter Berg, glumiće Liam Neeson, Taylor Kitsch, Alexander Skarsgård i Rihanna, a film će stići u bioskope u maju 2012. Monopol bi trebalo da režira Ridli Skot, najverovatnije 2014. godine.