Laura Aksin otvara džez festival u Novom Sadu

PinterestFacebookTwitterShare

Glavni muzički program Novosadskog džez festivala počeće u sredu u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) nastupom novosadske flautistkinje Laure Levaj Aksin, najavili su u utorak organizatori Kulturni centar Novog Sada (KCNS).

Novosadski Džez festival trajaće do 19. novembra, a prvog dana glavnog koncertnog programa nastupiće i Vladimir Konstantinović Nju Jork kvartet, nemački gitarista Torsten Guds sa bendom i Helt braders iz Amerike.

Druge festivalske večeri nastupiće austrijski bubnjar i kompozitor Klemens Marktl sa svojim Fri spirit kvartetom, kao i Juropian džez ansambl koji važi za najstariji džez ansambl u Evropi i ove godine proslavlja 35 godina postojanja.

Zvezda druge festivalske večeri biće poznati trubač Duško Gojković koji će tokom festivala proslaviti 80. rodjendan, a trećeg dana nastupa kontrabasista Ron Karter sa Golden strajken trijom, legenda džez muzike koji je u karijeri snimio oko 2.500 ploča.

Poslednji dan festivala rezervisan je za trio Gonzala Rubalkaba i Džej Di Voltera, a nastupiće i Big bend RTV Slovenije.

Ulaznice za festival mogu se kupiti na blagajni SNP-a i koštaju 700 dinara za jedan dan festivala, a komplet za sve koncerte prodaje se po ceni 2.300 dinara.