Predstava JDP- a otvorila festival u Aranđelovcu

PinterestFacebookTwitterShare

Predstavom Jugoslovenskog dramskog pozorišta “Drama o Mirjani i ovima oko nje”, sinoć je u Aranđelovcu počeo sedmi pozorišni festival, koji se ove godine održava pod nazivom “U potrazi za smislom”.

U skladu sa temom, odabrano je pet predstava beogradskih pozorišta, koje će biti prikazane narednih dana, a sinoć je u punoj sali dvorane “Park” aranđelovačka publika imala priliku da prepozna deo svog života u tragikomičnom tekstu Ivora Martinića. Njegovu poruku o trivijalnosti svakodnevice na sceni je oživela glumačka ekipa sa Mirjanom Karanović u prvom planu, koju je, u ambijentu scenografa Gorčina Stojanovića, vodila ruka rediteljke Ive Milošević. Početak je bio očekivan, dobar, a aranđelovačka publika, koja izuzetno voli pozorište, nagradila je trud glumaca dugotrajnim aplauzom.

Večeras gostuje Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom “Kelerabe su zdrave”, zatim slede “Gospodin foka” Ustanove kulture “Vuk Karadzić”, “Ženidba” Narodnog pozorišta i “Terapija” Ateljea 212.

Osim zvaničnog programa, na čijem će kraju aranđelovačka publika proglasiti najbolju predstavu, predviđen je i program za decu predškolskog uzrasta, u okviru koga će biti prikazan komad “San o Balkanu”. Ove godine je organizator, Centar za kulturu i obrazovanje, prvi put uvrstio u program i tribinu na temu “Komercijalizacija pozorišta”, na kojoj će govoriti tetrolog, prof.dr Milovan Zdravković.