Počinje snimanje “Falsifikatora”

PinterestFacebookTwitterShare

Reditelj Goran Marković u četvrtak počinje snimanje igranog filma „Falsifikator“, po svom scenariju i istoimenoj drami koju je sa velikim uspehom postavio u Beogradskom dramskom pozorištu. Saradnik na scenariju je glumac i producent Tihomir Stanić, a filmska produkcija „Drina film“ iz Beograda i „Balkan film“ iz Kozarske Dubice realizovaće ovaj projekat uz podršku Ministarstva kulture Srbije.
 
„Falsifikatori“ su Sergej Trifunović, Dragan Petrović Pele, Dražen Petrović i Momo Pićurić, a pored njih u filmu će igrati i Branka Katić, Bogdan Diklić, Boris Komnenić, Jernej Šugman, Nataša Marković i mnogi drugi.
 
Pored toga što je producent filma, Tihomir Stanić tumači i glavnu ulogu u priči koji će se snimati na raznim lokacijama – u Beogradu, Zrenjaninu, ali i u Laktašima, Banjaluci, Gradišci i Šiškovcima.
 
– Od ovog filma očekujem mnogo – kaže Stanić za „Novosti“. – To je pametna komedija, čiji je glavni akter Anđelko, čovek koji čini dobro na pogrešan način, i koji zapravo strada. Istovremeno, to je priča o raspadu Jugoslavije koji je suštinski počeo krajem šezdesetih, odnosno početkom sedamdesetih godina prošlog veka.
 
Tihomir Stanić ističe da mu je ovaj film posebno važan, jer je naslovna uloga koju tumači inspirisana pričom o njegovom ocu. Već dve godine tumači je u pozorištu i kaže da ne razmišlja da li će filmska priča biti uspešna kao teatarska:
 
– Ovo je potpuno drugi medij i sve mora da se radi iz početka, kao da predstava nije ni postojala. Sve je u rukama reditelja.
 
A reditelj Marković je, već u „punom gasu“:
 
– Upravo radim sa glumcima, sada je samo to važno, a za priču će biti vremena – rekao nam je. I – mi smo ga ostavili da se valjano koncentriše na filmsku priču o „falsifikatoru“.
 
Glavni junak filma „Falsifikator“, Anđelko, vodi skroman i skladan porodični život, sugrađani ga cene, a prijatelji vole. Ali on već godinama, iz čistog čovekoljublja, falsifikuje školske diplome. Njegovu sliku sveta počeće da senči serija razočaranja u bližnje, dok na kraju ne završi u ozloglašenom zeničkom zatvoru …