“Svojta” premijerno u pozorištu Boško Buha

PinterestFacebookTwitterShare

Predstava “Svojta” po tekstu Nebojše Romčevića i u režiji Nikole Zavišića, premijerno će biti izvedena na Večernjoj sceni pozorišta “Boško Buha” u nedelju, 20. novembra, najavili su u tom teatru.

Dramaturg Nebojša Romčević rekao je na konferenciji za novinare da taj komad predstavlja neku vrstu bunta i kritike svih loših pojava i dešavanja u društvu.

“Ako čovek ne može da promeni svet, u stanju je da umiri svoju savest”, rekao je Romčević i dodao da njegov komad neće promeniti društvo u kojem živimo, ali će učiniti da se učesnici u predstavi i publika osećaju bolje.

Reditelj Nikola Zavišić rekao je da je predstava “Svojta” pripada mešavini žanrova i da se može označiti kao politička satira o životu u društvu utonulom u laž i samoobmanu.

Glavne uloge u “Svojti” tumače Milorad Mandić Manda, Miloš Vlalukin, Anastasia Mandić, Aleksandra Simić, Katarina Marković, Goran Jevtić, Andrija Milošević, Nemanja Oliverić, Nada Macanović, Borka Tomović, Bojana Ordinačev i drugi.

Predstava “Svojta” premijerno će biti izvedena u nedelju, 20. novembra, a na repertoaru u repriznom terminu je 27. novembra.