(FOTO) Film “Crna Zorica” zaintrigirao Amerikance

PinterestFacebookTwitterShare

Američki filmski portal twitchfilm.com je objavio prikaz srpskog filma “Crna Zorica“ čija je postprodukcija u toku, a premijera se očekuje u januaru 2011. godine.
 
“Poslednji put kada se neki srpski reditelj uhvatio u koštac sa crnom bajkovitom komedijom rezultat je bio odličan film “Čarlston za Ognjenku”. Iako je je još uvek rano reći da li će film “Crna Zorica” doživeti uspeh kao i film Uroša Stojanovića, prvi rezultati su obećavajući”, napisao je Tod Braun u kratkom prikazu filma na sajtu twitchfilm.com.
 
Reditelji filma su srpsko-grčki dvojac Radoslav Pavković i Hristina Hadžiharalambus.
 
Hristina Hadžiharalambus je snimila nekoliko kratkih filmova u Grčkoj, dok je Radoslav Pavković radio na nekim epizodama dečije serije “Pazi sveže obojeno” Radio-televizije Srbije i “TV manijake” B92.  Za scenario je bio zadužen Goran Mojsin.
 
“Crna Zorica” je komedija sa avanturističkim zapletima, koja je tokom leta snimana u Beogradu i u selima između Avale i Kosmaja.
 
Radnja filma smeštena je u savremenu Istočnu Srbiju koja je i dalje uronjena u prazoverja i predrasude. Zorica je seljanka koja sa sobom nosi prokletstvo: Od kada je se njena prva ljubav misteriozno udavila u reci, muškarci u njenoj blizini umiru na najčudnije načine. Ljutiti seljani su joj zbog toga nadenuli nadimak “Poljubac smrti”. Priča se zapetljava kada Mane, tvrdoglavi policajac koji ne veruje u praznoverje i veštičarenje, pokušava da otkrije da li je Zorica u stvari serijski ubica?
 
Glavne uloge u filmu igraju Mirjana Karanović, Zoran Cvijanović, Miša Janketić, Nikola Pejaković, Olga Odanović i drugi.