Najbolja predstava “Terapija” Ateljea 212

PinterestFacebookTwitterShare

Predstavu Ateljea 212 “Terapija”, u režiji Gorana Markovića, aranđelovačka publika je sinoć proglasila najboljom, nakon završetka sedmog pozorišnog festivala.

Protagonisti te uznemirujuće, surove i opore drame iz naše svakodnevnice, na sceni su oživeli glumci Svetislav Goncić, Srđan Timarov i Nataša Tapušković. Na konferenciji za novinare su i sami glumci bili iznenađeni da je komad u kome sugestivno igraju po tri zahtevne uloge i koji se najviše približio temi festivala “U potrazi za smislom” bio najbolji.

Činjenica da ove godine prvi put aranđelovačka publika glasa za najbolju predstavu dala je na značaju i ozbiljnosti samog festivala i obavezu Centru za kulturu i obrazovanje da naredne godine još više povede računa o kvalitetu predstava koje nudi posetiocima.

S druge strane, nagrada koja je otišla jednom dramskom tekstu, iza kojeg stoji potpis Jordana Cvetanovića, demantovala je uvreženo mišljenje da samo laki komadi imaju prođu kod publike, a brojka od 3.300 posetilaca za pet pozorišnih dana potvrdila je još jednom da Aranđelovčani vole pozorište.

Oni su, osim sinošnje predstave, s velikom pažnjom ispratili i prethodne pozorišne komade “Drama o Mirjani i ovima oko nje” Jugoslovenskog dramskog pozorišta, “Kelerabe su zdrave” Beogradskog dramskog pozorišta, “Gospodin Foka” Ustanove kulture “Vuk Karadzić i “Ženidba” Narodnog pozorišta iz Beograda.