( FOTO) Dodeljene Američke muzičke nagrade

PinterestFacebookTwitterShare

Američka kantri zvezda Tejlor Svift trijumfovala je na dodeli Američkih muzičkih nagrada u Los Andjelesu, pošto je dobila priznanje u tri kategorije, uključujući titulu izvodjača godine.

Tejlor Svift proglašena je i za najbolju kantri pevačicu i najbolji kantri album, za “Speak Now”, prenose svetske agencije. Britanska pevačica Adel takodje je dobila tri nagrade, za najbolju pop/rok pevačicu, najboljeg savremenog izvodjača i najbolji pop/rok album, za “21”. Za najboljeg pop/rok pevača proglašen je Bruno Mars. Kanadjanin Džastin Biber, izvodjač godine 2010, ostao je ovog puta bez priznanja. Na svečanosti u Nokia teatru Biber je izveo jednu numeru sa svog božićnog albuma “Under The Mistletoe”.

Priznanje za najbolju kantri grupu pripalo je bendu “Lejdi Antebelum”, koji je istu nagradu dobili i prošle godine. Za najbolju rok/pop grupu proglašena je “Marun Fajv”, a za najboljeg alternativnog rok izvodjača bend “Fu Fajters”. Bijonse je dobila priznanje za najbolju soul/ritam i bluz pevačicu, dok je isto priznanje u muškoj kategoriji dobio Ašer. Nagrada za najbolji soul/ritam i bluz album pripala je Rijani, za album “Loud”. Niki Minaž nadmašila je Lila Vejna i Kanjea Vesta u kategoriji najbolji rep/hip-hop izvodjač, a nagradjena je i za najbolji rep/hip-hop album, za “Pink Friday”. Dženifer Lopez pobedila je u kategoriji najbolji hispano izvodjač.