Festival srpskog filma u Vašingtonu

PinterestFacebookTwitterShare

Najnovija ostvarenja srpske kinematografije predstavljena su američkoj publici na Festivalu srpskog filma koji je organizovala Ambasada Srbije u Vašingtonu.
 

Festival je održan sinoć u Gete institutu u Vašingtonu, a publika je imala prilike da vidi film “Žena sa slomljenim nosem” Srdjana Koljevića i film “Šisanje”, kao i filmove “Beli, beli svet” Olega Novkovića i “Flešbek” Aleksandra Jankovića.

Milena Garfild, producentkinja filma “Beli, beli svet” koji govori o turobnoj svakodnevnici života u Boru i bezperspektivnosti sa kojom se sreću stanovnici tog grada, ističe da je ovakav festival značajan jer američkoj publici pokazuje da Srbija ima zanimljive i relevantne umetnike.

Veoma je dobro je što je naša ambasada izabrala da preko filmova prezentuje ono što se dešava u srpskoj kulturi. Filmovi su jezik koji svi razumeju i kultura je važna da se prikaže uzbudljivo i evropsko lice Srbije, rekla je Garfildova.

Festivalu srpskog filma su pored ambasadora Srbije u SAD Vladimira Petrovića, prisustovali i predstavnici umetničke i medijske scene u Vašingtonu, među kojima i novinari “Vašington posta”, kao i predstavnici tamošnje srpske dijaspore.