(VIDEO) “Svakih pet minuta” nagrađen na festivalu u Americi

PinterestFacebookTwitterShare

Animirani film “Svakih pet minuta” reditelja Vojina Vasovića nagrađen je “Kris statuom” za animaciju na 59. “Kolumbus internacionalnom filmskom festivalu”, koji se održava u glavnom gradu američke države Ohajo.

Nagrada na najstarijem američkom festivalu je, prema rečima autorske ekipe, 23. priznanje koje je ostvarenje reditelja Vasovića, animatora Nikole Stepkovića i kompozitora Vladimira Kerkeza osvojilo na svetskim festivalima i čini ga najnagrađivanijim kratkim srpskim filmom ove sezone. U protekle tri sedmice film je osvojio nagradu za najbolju animaciju i nagradu publike “LAD matters film festivala” u Koloradu, treće mesto u generalnom plasmanu na “Filmshift” festivalu u Bostonu, “2011 Platinum Reel Award” na “Nevada film festivalu” i nagradu za najbolju internacionalnu animaciju na “Urban mediamakers film festivalu” u Džordžiji.

Ova kratkometražna animirana priča o večitoj težnji za nalaženje “pet minuta pod suncem”, u narednim mesecima biće prikazana na festivalima u Sloveniji, Indiji i Japanu.