Dodeljene televizijske nagrade Emi

PinterestFacebookTwitterShare

Kristofer Eklston i Džuli Volters dobili su glavne Internacionalne glumačke nagrade Emmy, na ceremoniji održanoj sinoć u njujorškom hotelu Hilton.
 
Kristofer Eklston je nagrađen za ulogu u BBC- jevoj TV seriji “Accused” (Optuženi), koja je takođe dobila nagradu za najbolju dramsku seriju. “Accused” predstavlja antologiju kriminalističkih priča – ispovesti ljudi koji su u pritvoru zbog krivičnih dela i čekaju presudu. Autor serije je Džimi Mek Govern.

Džuli Volters je nagrađena za glavnu žensku ulogu u TV filmu “Mo” za koji je ranije dobila britansku TV nagradu BAFTA. Ona tumači pokojnu britansku političarku Mo Moulam, poznatu po uspešnoj borbi za mirovni sporazum u Severnoj Irskoj i paralelnoj borbi sa tumorom mozga.

Britanske TV produkcije su ove godine dobile pet Emmy, a među njima su i TV film “Gareth Malone Goes to Glyndebourne” i rijaliti serija “The World’s Strictest Parents”.
 
Počasnog međunarodnog Emmy-ja, kojeg dodeljuju osnivači te nagrade, dobio je Najdžel Litgou, izvršni producent rialitija “Američki idol” i “So You Think You Can Dance”, a nagradu mu je uručila pop zvezda Lejdi Gaga. Ona je rekla da joj je Litgou omiljeni producent i zahvalila mu na “svim prvim šansama koje joj je ukazao za nastupanje na televiziji”.

Počasnog međunarodnog Emmy- ja, kojeg dodeljuje direktorat nagrade, dobio je indijski medijski mogul Subaš Čandra, koji je pre dvadesetak godina osnovao prvu indijsku privatnu televiziju Zi. Ona danas ima više od 600 miliona gledalaca širom sveta.

Voditelj na dodeli bio je Džejson Pristli, zvezda nekada veoma popularne serije “Beverli Hils 90210”.

Za međunarodne Emije bilo je 40 nominovanih, a nominacije su stigle iz 20 zemalja, ssto je najviše u istoriji ove nagrade. Među dobitnicima su švedska TV serija “Milenijum”, prema istoimenoj trilogiji romana Stiga Lašona, i kanadski dokumentarac “Life With Murder” (Život sa ubistvom) – o roditeljima koji ne znaju kako da se postave prema sinu koji je optužen za ubistvo mlađe sestre.