Premijera “Seoba” u Novom Sadu

PinterestFacebookTwitterShare

Premijera predstave “Seobe”, po romanu Miloša Crnjanskog, a u režiji i dramatizaciji Vide Ognjević, biće izvedena 24. novembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, najavili su u utorak u tom pozorištu.

Upravnik SNP-a Aleksandar Milosavljević rekao je na konferenciji za novinare da je predstava svojevrsni spektakl koji traje četiri sata, jer je u njenoj realizaciji učestvovao ansambl od 60 ljudi.

“Činjenica je da SNP, kao subvencionisano pozorište, treba da postavlja ovako velike predstave, jer u teškim finansijskim vremenima za kulturu jedino mi možemo da iznesemo ovako velike projekte”, rekao je Milosavljević.

Režiserka Vida Ognjenović rekla je da tokom dramatizacije nije aktuelizovala tekst i nije ga prebacila u sadašnje vreme, ali da će se predstava odigrati u momentu kada se u Srbiji dešavaju “neke nove seobe”.

Glumac Branislav Lečić, koji tumači ulogu Vuka Isakoviča, rekao je da su seobe simbol ovog vremena u kojem svakih deset godina Srbi doživljavaju da se sele ili iz bivših zemlja SFRJ ili u inostranstvo, što donosi teške emocije i lomove.