Albumi Stonsa, Springstina i Sajmona ulaze u “Gremi” kuću slavnih

PinterestFacebookTwitterShare

Albumi Rollingstones-a “Exile on Main Street”, Brusa Springstina “Born In The USA” i Pola Sajmona “Graceland” našli su se među 25 snimljenih materijala koji će ove godine ući u “Grammy” kuću slavnih.
 
Na listi su još sada već klasici “What’s Love Got To Do With It?” Tine Tarner i “I Will Survive” Glorije Gejnor. Reč je o muzici koja je “uticala i inspirisala generacije ljudi”, rekao je za BBC Nil Portnou, predsednik Akademije za diskografsku umetnost koja dodeljuje “Grammy” nagrade.
 
Snimak govora “Ja imam san” koji je Martin Luter King održao pre 48 godina, takođe je na listi, zajedno sa pesmom “Anything Goes” od Kola Portera.

Među ostalim poznatim albumima na listi su još Santanin debi album “Santana” iz 1969. i “I Started Out As A Child” američkog komičara Bila Kozbija.

Osnovana 1973. godine, “Grammy” kuća slavnih je dosad primila više od 850 snimljenih materijala, uglavnom albuma i singlova. Glavni kriterijumi su popularnost i muzički doprinos, kao i prisustvo na muzičkoj sceni ne manje od 25 godina.