Promovisana knjiga “Kvadratura kruga”

PinterestFacebookTwitterShare

Promocija knjige “Kvadratura kruga”, autora i novinara Branka Stankovića, napisana na osnovu istoimene TV emisije, održana je sinoć u Narodnoj biblioteci u Užicu.

 
U knjizi se nalazi 18 od 1274 priče ispričane kroz 350 emisija “Kvadrature kruga”.Sudbine ljudi pretočene iz elektronske u pripovedačku formu,sa identičnom misijom da se neprestanim buđenjem dobrote u čoveku nadvlada zlo, ističe autor Branko Stanković.
 
Predstavljajući knjigu u svom rodnom gradu gde je i započeo novinarsku karijeru, Stanković je objasnio da je ona nastavak njegove potrage za rešenjem teške jednačine koja određuje meru čovečnosti u ljudima i priznao da je za njega čovek i dalje najveća zagonetka, kao i kvadratura kruga.
 
Stanković kaže i da se svih ovih godina oseća kao Šeherezada, jer svake sedmice mora da ispriča dve, tri priče u emisiji, da bi opstao. Ali, priča, kaže i dalje ima. Upravo se vratio iz Hrvatske i BIH gde je snimio dve emisije o Srbima koji tamo žive.
 
“Nije mi Srbija postala tesna” kaže već je “život svuda oko nas i traži da se snima.”A on ga snima već više od deset godina samo u “Kvadraturi kruga”.