Disney i Pixar filmovi dostupni na YouTube servisu

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanija Disney je potpisala ugovor sa popularnim internet servisom YouTube na kojem će se od sada moći iznajmljivati svi filmski sadržaji proizašli iz njihove produkcije. Neki filmski naslovi Pixara i DreamWorksa takođe su deo Disney- jevog ugovora s YouTube- om.

Iako YouTube trenutno nudi za gledanje samo nekoliko zanimljivih naslova, kao što su “Alisa u Zemlji Čuda”, “Pirati s Kariba” i “Auta 2”, njegov vlasnik Google najavio je na stotine novih koji će se na njihovoj internet stranici uskoro naći u ponudi za iznajmljivanje.
 
Cena iznajmljivanja će varirati između dva do četiri dolara, a filmovi će biti dostupni za gledanje od 24 do 48 sati preko internet stranice ili YouTube aplikacije na Google TV-u. Disney se ovom odlukom priključio ostalim filmskim studijima, kao što su Sony, Universal, Warner Bros i Lionsgate, koji su već sklopili ugovor s YouTubeom.
 
Ukoliko se ne odlučite za iznajmljivanje, YouTube vam nudi i veliki broj zanimljivih filmskih i dokumentarnih naslova koje možete besplatno gledati na ovom linku.