Pesničenje slavi treći rođendan

PinterestFacebookTwitterShare

U subotu, 26. novembra u 20 časova u KC Rex u Beogradu (Jevrejska 16) biće održan 30. jubilarni trening aktivne poezije “Pesničenje”, koji je ujedno i treći rođendan manifestacije.


Pesničenje pronalazi i podržava pojedince i grupe koje pišu poeziju van klasičnih/afirmisanih poetskih krugova i omogućuje im da svoje poglede, želje, snove i strahove javno predstave publici, kako u svojoj sredini tako i u drugim mestima. Kao takvo, predstavlja medijum za promociju novih aktera poetske, umetničke i kantautorske scene, i podstiče neafirmisane umetnike i one koji se nisu oprobali u umetnosti da istraže sopstvene kreativne potencijale i preoblikuju svoju realnost u formu performansa.

Pored toga, Pesničenje trasira prostor za glas “druge strane” – skrajnute i nedovoljno vidljive grupe i pojedince različitih socio-kulturoloških pozadina: aktiviste i pasivne, ruralne i urbane, supkulturne i laboratorijske, garažne i kuhinjske. Ipak, Pesničenje je otvoreno i za već etablirane stvaraoce koji imaju hrabrosti i znatiželje da se sretnu sa riskantnim temama, nestašnom, angažovanom i neindiferentnom publikom i neobeleženim i nekonvencionalonim prostorima.

Svi posetioci događaja dobiće poklon knjigu “Odabrane pesme (ćutati se ne sme)”, a na jubilarnom-rođendanskom pesničenju učestvuju: Marko Tomaš (Zagreb), Mileta Mijatović (Ceger, Pančevo), Nema karta, Milan Mijatović (Poezin), Duško Novaković (SKD), Vesna Bjedov,Marko Aksentijević, Dejan Čančarević (Pančevo), Filip Zarić, Midica, Ex Miša, Dejan Matović (Treći trg), Ana Marija Grbić, Višnja Janošević, Željko Zorica (Zagreb), Anđelko Radojlović, Minja Bogavac, Ivan Velisavljević, Novak Veljović, Đorđe & Đorđe, duo “Mazila sam delfina”, Siniša Labrović (Zagreb), Kazimir, Zograf, pesnice namernice, + pesnici namernici + koncert za laku noć: Radost (Zagreb), saopštili su organizatori.