Premijera filma “Mačak u čizmama”

PinterestFacebookTwitterShare

Animirani film “Mačak u čizmama” u režiji Krisa Milera biće premijerno prikazan danas u Centru “Sava”, najavio je domaći distributer “Taramaunt”.

 
Film je sinhronizovan na srpski jezik, a glasove glavnim junacima pozajmili su Marko Živić (Mačak u čizmama), Nenad Nenadović (Hampti Dampti), Aleksandra Tomić (Kiti Mekošapić) i mnogi drugi. Reditelj sinhronizacije je Dragan Vujić Vujke.
 
Miler, koji je režirao i treći deo animiranog filma “Šrek”, izjavio je da je znao da će Mačak dobiti svoju glavnu ulogu.
 
”Mačak u čizmama je bio veliki deo uspeha ‘Šreka 2’ i samo je bilo pitanje vremena kada ćemo snimiti film o njemu. On je veoma poseban lik, jer unutar tog malog, krhkog mačka krije se veliko srce i još veći osećaj za pravdu. Ima ogroman ego, ponos, a opet, možete ga lako kupiti konzervom tunjevine ili svetlošću reflektora”, istakao je Miler.
 
Radnja film dešava se mnogo pre nego što je Mačak upoznao Šreka, kada je krenuo na herojsko putovanje, zajedno sa velikim umom Hamptijem Damtijem i Kiti Mekošapić, da ukrade čuvenu gusku koja leže zlatna jaja. Likovima u američkoj verziji glasove pozajmljuju Antonio Banderas (Mačak), Selma Hajek (Kiti), Zek Galifianakis (Hampti), Bili Bob Tornton (Džek) i drugi.
 
Film će na redovnom bioskopskom repertoaru biti od 1. decembra, a u odabranim bioskopima biće dostupan i u 3D verziji.