Majkl Fasbender sledeći Džejms Bond?

PinterestFacebookTwitterShare

Premda je snimanje novih avantura najpoznatijeg filmskog špijuna tek počelo, već se uveliko priča o sledećem glumcu koji će tumačiti lik Džejmsa Bonda, pišu sajtovi koji se bave filmom.


Naime, Danijel Krejg će poslednji put igrati famoznog agenta 007 u filmu “Skyfall”, 23. opusu popularne franšize, u kojem je već napravljena izmena sa mladim Benom Višouom u ulozi Kjua, majstora gadžeta, koju je pre njega tumačio Džon Kliz, a pre toga nezaboravni Dezmond Luelin.

U sledećem, 24. nastavku i Bond će promeniti lice.

Za tu ulogu, o kojoj mašta većina glumaca, kandidata je na pretek, ali se najviše spominje ime irskog glumca nemačkog porekla Majka Fasbendera.

Oni koji još ne znaju ko je ovaj mladi glumac vrlo brzo će ga upoznati. Fasbenderovo ime će se naći na špici filmova “Shame” Stiva Mekvina, “A Dangerous Method” Dejvida Kronenberga i “Prometeja” Ridlija Skota, koji bi uskoro trebalo da se nađu u bioskopima.

“Ko nije oponašao Džejmsa Bonda, stojeći uza zid sa imaginarnim pištoljem u ruci i pevajući pesmu sa špice”, kaže Fasbender, dodajući da bi bio oduševljen da glumi 007.

Među potencijalnim kandidatima je i Henri Kavil, zvezda serije “Tjudorovi” s kojim su producenti pregovarali još 2005, ali su odustali od njega jer je tada bio “previše mlad”, kao i crnoputi Idris Elba s kojim Fasbender glumi u “Prometeju”.

“Da li Džejms Bond može uopšte da bude crnac? Ukoliko budem glumio, ne želim da me pamte kao crnog Džejmsa Bonda”, komentariše Elba.