Bajac otvorio niški sajam knjiga

PinterestFacebookTwitterShare

Književnik Vladislav Bajac rekao je sinoć u Nišu, otvarajući Sajam knjiga, “da nijedna knjiga nije napisana dogod nije pročitana”.
 
“Reč i knjiga jesu svetlo i tama. Ovaj sajam je Beli praznik Pisaca i Čitalaca kojim se rasteruruju tamni oblaci”, kazao je Bajac proglašavajući manifestaciju otvorenom.

Upravnik Zadužbine Ive Andrića Dragan Dragojlović rekao je da će sajam biti u znaku srpskog pisca i nobelovca, podsetivši da je do kraja prošle godine registrovano 5.800 izdanja Andrićevih knjiga u svetu koje su prevedene na 49 jezika.

Sajam knjiga i grafike u Nišu održava se 48. put i na njemu učestvuje više od 70 izdavača. Manifestacija, koju organizuje Niški kulturni centar, biće otvorena do 4. decembra, a gosti sajma biće, kako je najavljeno, makedonski pisci. Organizator očekuje dobru posetu, veću od prošlogodišnje kada je sajam obišlo oko 15.000 ljubitelja knjige. Na kraju manifestacije najboljim izdavačima biće dodeljene tradicionalne sajamske nagrade “Presad mudrosti”, “Inicijal”, “Otisak” i nagrada “Boža Vijinović”.