Martin Skorseze zavoleo 3D

PinterestFacebookTwitterShare

Tokom svoje duge i bogate karijere, režiser Martin Skorseze je imao priliku da radi na raznim žanrovina. O tome svedoče njegova brojna ostvarenja – trileri, biografski filmovi, psihološke drame, šaroliki skup koji je doprineo njegovom statusu velikog režisera.
 
Skorseze će se uskoro vratiti u bioskope filmom “Hugo” koji nosi pečat promene budući da je namenjen mlađoj publici i da je snimljen u 3D formatu.

Poznati režiser i Oskarovac je snimajući ovaj porodični film izgleda zavoleo 3D tehniku jer je nedavno izjavio da bi rado ponovio to iskustvo. “Ne verujem da postoji tema koja ne bi mogla da se izrazi 3D tehnikom”, kazao je Skorseze, podsetivši da se u početku tehnikolor koristio isključivo za komedije, mjuzikle i kaubojske filmove, dok su “ozbiljni” filmovi i dalje bili crno beli. “Sada su svi filmovi u boji. Sve je samo stvar mentaliteta”, kazao je američki režiser za sajt Dedlajn. Upitan koje bi svoje filmove rado video u 3D, Skorseze je odgovorio: “Možda ‘Avijatičara’ ili ‘Takistu'”.

Film “Hugo”, u kojem glavne uloge tumače Asa Baterfild, Džud Lou, Kloi Grejs Morec i Saša Baron Koen, je priča o dečaku koji je ostao bez oca i živi na pariskoj železničkoj stanici, gde upoznaje neobičnu devojčicu i otkriva da ih vezuje misteriozni ključ.