(VIDEO) Dodeljene Gotam nagrade

PinterestFacebookTwitterShare

Filmovi “Drvo života” Terensa Malika i “Beginners” Majka Milsa proglašeni su za najbolje filmove na svečanoj dodeli američkih nezavisnih filmskih nagrada Gotam u Njujorku.

Ta dva filma podelila su glavno priznanje, nagradu za najbolji film. “Drvo života”, sa Bredom Pitom i Šonom Penom u glavnim ulogama, nagradjen je Zlatnom palmom na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu. Komedija “Beginners”, sa Ijanom Makgregorom i Kristoferom Plamerom, u bioskope je stigla prošle godine. Medju dobitnicima priznanja su Felisiti Džons, kao najbolja debitantkinja u filmu “Like Crazy”, glumci iz filma “Beginners” kao najbolja glumačka postava i film “Scenes of a Crime”, nagradjen kategoriji “najbolji film koji se ne prikazuje u bioskopima u vašoj blizini”.

Nagrada publike pripala je filmu “Girlfriend”, priči o mladom čoveku sa Daunovim sindromom koji se zaljubljuje u problematičnu samohranu majku. Domaćini svečanosti bili su Idi Falko i Oliver Plat, a nagrade su uručivali miljenici sveta nezavisnog filma – Stenli Tuči, Melisa Leo, Vera Farmiga i Tilda Svinton. Ove godine, počasne nagrade Gotam pripale su režiseru Dejvidu Kronenbergu, direktoru ogranka kompanije Foks, Fox Entertejment Tomu Rotmanu, glumcu Gariju Oldmanu i glumici Šarliz Teron.