Aleksandra Angelov prvi put u operi „Evgenije Onjegin“

PinterestFacebookTwitterShare

Prvakinja Opere Narodnog pozorišta mecosopran Aleksandra Angelov nastupiće u sredu uveče prvi put u ulozi Olge u operi Petra Iljiča Čajkovskog „Evgenije Onjegin“, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Kako je najavio nacionalni teatar, ostali solisti su Miodrag D. Jovanović (Onjegin), Dušan Plazinić (Lenski), Suzana Šuvaković Savić (Tatjana), Dragoljub Bajić (Grjemin) i Olga Savović (Filipjevna).
 
Orkestrom Narodnog pozorišta dirigovaće Dejan Savić. Operu „Onjegin“ u Narodnom pozorištu režirao je Radoslav Zlatan Dorić. 
 
Mecosopran Angelov debitovala je na sceni Opere Narodnog pozorišta još kao student ulogom Berte u operi „Seviljski berberin“ Đoakina Rosinija, a od sezone 1995-96. angažovana je kao solista. U biografiji ove umetnice zabeleženo je da je završila nižu baletsku školu „Lujo Davičo“, srednju Muzičku školu „Dr Vojislav Vučković“, diplomirala i magistrirala solo pevanje na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi Radmile Bakočević. 

Potom je dobila nagradu iz Fonda „Biserka Cvejić“ za najperspektivnijeg mladog operskog umetnika. Bila je polufinalista na Međunarodnom konkursu za pevače „Franko Koreli“ u Ankoni (Italija), maja 1998 godine. Jula 2001. godine debitovala je u operi „Travijata“ ulogom Flore Bervoa na sceni Il Teatro Comunale di Piacenza u Pjacenci (Italija). 

Nastupala je kao vokalni solista sa različitim orkestrima i horovima u zemlji i inostranstvu (Grčka, Italija, Makedonija, Danska, Koreja), a održala je i niz solističkih koncerata. 

Tokom oktobra u Sofiji je sa kamernim orkestrom Sofijske filharmonije snimila CD sa ciklusom pesama „Dečija soba“ Modesta Musorgskog u aranžmanu holandskog kompozitora Pitera Greva, a u izdanju holandske diskografske kuće.