Još jedan humanitarni koncert Slobodana Trkulje

PinterestFacebookTwitterShare

Nakon veoma uspešnog koncerta za bebe u Studentskom Kulturnom Centru u Beogradu početkom novembra i izuzetnog prijema koncepta koncerta kod dece i roditelja, Slobodan Trkulja priprema nove koncerte posvećene bebama i deci u Beogradu i Novom Sadu.

Ovi interesantni i poučni koncerti biće održani u Beogradu i Novom Sadu, i to u odvojenim koncertima za bebe do 3 godine i decu od 4 do 12 godina. Koncerti u Beogradu održaće se u Amfiteatru u Sava centru, 15. i 21. decembra, i to za bebe do 3 godine u 15 časova, a za decu od 4-12 godina u 19 časova. Koncerti posvećeni malim novosađanima održaće se u “Čudo sali za džudo” u Spensu, 17. i 24. decembra, isto u terminima od 15 časova za bebe do 3 godine, a od 19 sati za decu od 4 – 12 godina.

Serijal „Koncerti za bebe i decu“ prvi su koncerti te vrste u Srbiji. Na ovim jedinstvenim koncertima, deca će, uz pratnju odrasle osobe, moći da sede, leže, šetaju, igraju se, nameste kako im je volja i uživaju u stvaranju muzike.

Trkulja će svirati na jermenskom duduku, klarinetu, tamburi, kavalu, fruli, klaviru, gitari i naravno pevati.  Kao instrumenti poslužiće i neki kućni rekviziti na kojima njegova jednogodišnja ćerkica voli da “svira”, a sviraće i na dečijim igračkama.

“Mališani su danas, putem medija izloženi destruktivnoj i ne retko agresivnoj muzici. Postoji veliki nedostatak kvalitetnog muzičkog sadržaja za najmlađe”, kaže Trkulja i dodaje, da su “prve četiri godine života presudne u formiranju karaktera i jako je bitno da deca u tom uzrastu uživo osete i dožive lepotu stvaranja dobre i zdrave muzike. “Koncert za bebe i decu” je pre svega muzički događaj usmeren ka razvoju kreativnih potencijala naših najmlađih” – naglasio je Trkulja.

Broj mesta na koncertima je ograničen.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 600 dinara. Za koncerte u Beogradu ulaznice se mogu kupiti  na blagajni Sava centra, PC Ušće, blagajni Beogradske arene i Bilet centru, a za koncerte u Novom Sadu ulaznice se prodaju na blagajni Spensa, Gigstix store i knjižari Vulkan u Merkatoru.