Skorsezeovom filmu nagrada Nacionalnog odbora kritičara

PinterestFacebookTwitterShare

Film “Igo” Martina Skorsezea proglašen je za najbolje ostvarenje po izboru američkog Nacionalnog odbora kritičara.

To udruženje je Skorsezeu dodelilo i priznanje za najboljeg režisera, za priču o siročetu koji 1930-ih godina živi na železničkoj stanici u Parizu. Prvi film koji je Skorseze snimio u 3D tehnici zasnovan je na knjizi “Izum Igoa Kabrea” Brajana Selznika.

Nacionalni odbor kritičara izdvojio je filmove koji su, po oceni tog udruženja, najbolja ostvarenja u protekloj godini. To su “The Artist”, “The Descendants”, “Drive”, “Muškarci koji vole žene”, “Hari Poter i relikvije smrti 2”, “Martovske ide”, “J. Edgar”, “Drvo života” i “War Horse”.

Džordžu Kluniju pripala je nagrada za najboljeg glumca, za ulogu u filmu “The Descendants” Aleksandra Pejna, koji je nagradjen za scenario. Za ulogu u tom filmu, Šajlen Vudli dobila je priznanje za epizodnu ulogu. Za najbolju glumicu proglašena je Tilda Svinton, za ulogi u drami “We Need to Talk About Kevin”. Kristofer Plamer nagradjen je za epizodnu ulogu u filmu “Beginners”. Prošle godine, Nacionalni odbor kritičara je za najbolji film proglasio “Društvenu mrežu”.