Holivudske zvezde stižu na Sundance festival

PinterestFacebookTwitterShare

Na idućem filmskom festivalu Sandens, koji počinje 19. januara, publika će moći da vidi brojne holivudske zvezde, uključujući Kirsten Danst, Ketrin Zitu Džons, Brusa Vilisa, Roberta De Nira, Suzan Sarandon i Sigorni Viver.
 
Među najvažnijim premijerama festivala su „Bachelorette“ sa Kirsten Danst režisera Leslija Hedlanda, „Lay the Favorite“ sa Ketrin Zitom Džons i Brusom Vilisom reditelja Stivena Frirsa i saga o Vol Stritu „Arbitrage“ sa Ričardom Girom i Suzan Sarandon u režiji Nikolasa Džarečkija. 

Sigorni Viver i Robert De Niro pojaviće se u paranormalnom Trileru „Red Lights“ Rodriga Korteza. 

Kao značajna se najavljuje i premijera filma „2 Days in New York“ glumice i režiserke Žili Delpi, nastavak njene romantične komedije „2 Days in Paris“. 

Publika će Suzan Sarandon premijerno gledati i u komediji „Robot and Frank“ Džejka Šrejera u kojoj glume Frenk Lanđela, Liv Tajler i Džejms Marsden. 

Zvezde serije i filmova „Dosijea Iks“ Dejvid Duhovni i Gilijan Anderson pojaviće se u dva filma koja će biti premijerno prikazana na Sandens festivalu. 

Duhovni i Vera Farmiga glume u filmu o ocu i sinu „Goats“ Kristofera O’Nila, dok Gilijan Anderson, Klajv Oven i Andrea Rajsboro igraju u „Shadow Dancer“, priči o terorizmu u Irskoj reditelja Džejmsa Marša. 

Na festivalskom programu biće i priča o književnom plagijatu „The Words“ režisera Brajana Klugmana i Lija Sterntala sa Bredlijem Kuperom, Džeremijem Ajronsom, Denisom Kvejdom i Olivijom Vajld u glavnim ulogama. 

Režiser Spajk Li, koji se na Sandensu prvi put pojavio 2009. sa komedijom „Passing Strange“ vraća se na festival filmom „Red Hook Summer“, pričom o dečaku iz Atlante koji provodi leto sa svojim dedom u Bruklinu. 

Među premijerama van takmičarske selekcije su „Liberal Arts“, glumca i režisera Džoša Radnora sa Elizabet Olsen i Alison Džejni, dokumentarac Timotija Grinfild-Sandersa o ostarelom supermodelu „About Face“ sa Kristi Brinkli, Paulinom Poriškovom i Kristi Tarlington, kao i portret Etel Kenedi „Ethel“ Rori Kenedija. 

Značajna su i dva muzička dokumentarca – jedan koji još nema naziv o Polu Sajmonu režisera Džoa Berlingera i „Something From Nothing: The Art of Rap“ repera Ajs Tija u kome se pojavljuju Snup Dog, Doktor Dre, Eminem, Kanje West i drugi izvođači. 

Očekuje se da će „Bachelorette“ Kirsten Danst i „For a Good Time, Call….“, farsa o seksu preko telefona, imati veliku gledanost zbog uspeha koje su ovog leta imale „Deveruše“ i „Loša Učiteljica“, komedije sa sličnom tematikom. 

Filmski festival Sandens, u organizaciji istoimenog instituta Roberta Redforda, trajaćeod 19. do 29. januara u Park Sitiju, u američkoj saveznoj državi Juta.