Premijera „Bunara“ na sceni Kult

PinterestFacebookTwitterShare

Predstava „Bunar“ po tekstu Radmile Smiljanić u režiji Egona Savina biće premijerno izvedena večeras od 20h na sceni Kult u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“.
 
To je deo projekta koji realizuju Radionica integracije i Fond Krug, u saradnji sa „Vukom“, u okviru programa „Podrška civilnom društvu“, koji finansira Evropska unija. Drama mlade autorke Smiljanić ispunjava, uz pozorišne zahteve, važnu društvenu ulogu jer govori o problemima savremene porodice i o potrebi tolerancije.

Radnja se dešava u malom mestu u Bosni gde jedna porodica dobija ponudu da proda bunar, kako bi se gradio moderni vodovod i to postaje katalizator da na površinu isplivaju mnogi odnosi u porodici, želje, (ne)mogućnosti, netrpeljivosti i predrasude.

Radionica „Integracije“ i Fond „Krug“ su u potrazi za senzibilnijim gledaocem. Glumac Miki Manojlović, u ime Radionice „Integracije“, rekao je da traže gledaoca koji će da prepozna problem koji ima u svojoj kući, a koji svakako postoji u našem društvu, odnosno sve vrste problema koji mogu biti sakriveni iza porodičnih odnosa.

Uloge igraju Mariana Aranđelović, Jovo Maksić, Radmila Živković, Novak Bilbija i Ivana Šćepanović.