„Leonardo live“ – filmovana Da Vinčijeva izložba

PinterestFacebookTwitterShare

Ljubitelji umetnosti koji nisu uspeli da posete rasprodatu izložbu „Leonardo da Vinči: Dvorski slikar iz Milana“ u londonskoj Nacionalnoj galeriji, ipak će moći da pogledaju izložbu – u bioskopu.

Kako prenosi Rojters, HD prezentacija izložbe biće prikazana u određenim bioskopima u SAD i svetu. „Leonardo live“, koji je prva „filmovana“ izložba i biće prikazivan od 16. februara do početka marta u SAD, kao i u Argentini, Australiji, Kanadi, Kolumbiji, Češkoj, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Japanu, Luksemburgu, Malti, Meksiku, Holandiji, Novom Zelandu, Poljskoj i Švedskoj.

Izložba, za koju su karte dostizale cenu i po nekoliko stotina dolara, snimljena je uoči otvaranja u Londonu. Film traje 100 minuta i prikazuje najupečatljivija dela izložbe. Izložba u Nacionalnoj galeriji reklamira se kao najveća do sada izložba Leonardovih dela i na njoj se nalazi i nekoliko novootkrivenih i nikada do sada izlaganih slika. Domaćin filmovane izložbe je istoričar umetnosti Tim Marlou i voditeljka Marijela Frostrup.