Grupa „Blur“ dobila počasnu Brit nagradu

PinterestFacebookTwitterShare

Britanska alternativna rok grupa Blur dobitnik je BRIT nagrade za izvanredan doprinos muzici. Nagrada se dodeljuje muzičarima koji po svom uticaju, dugotrajnom angažmanu i kreativnosti spadaju u sam vrh britanskih umetnika.
 
„Sjajno je biti priznat za sav rad i sve glavobolje i sve radosti koje je ovaj bend uložio“, kazao je pevač benda Dejmon Albarn, prenosi Rojters. 

Četvoročlani bend, osnovan 1989. godine u Londonu, najpoznatiji je po albumu „Parklife“ iz 1994. Grupa je prestala sa radom 2003. godine, nakon snimanja svog sedmog studijskog almuma, da bi se 2009. ponovo okupila i održala seriju koncerata. 

Članovi grupe su, međutim, u više navrata ponovili da u doglednoj budućnosti ne nameravaju da zajedno snime novi materijal. 

BRIT nagrada za izvanredni doprinos britanskoj muzici, koju dodeljuje savet Britanske diskografske industrije (BPI), biće im uručena na svečanosti 21. februara u Londonu. Među prethodnim dobitnicima ovog priznanja su Pol Makartni, U2, Pol Veler, Oasis, Sting, Flitvud Mek, Van Morison i Queen.