Digitalni bioskop konačno u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Prvi digitalni bioskop u Srbiji „Cineplexx“ otvoren je večeras u tržnom centru „Delta City“ na Novom Beogradu, premijerom prvog domaćeg digitalnog filma „Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“.
 
Mnogobrojnu publiku pozdravili su predstavnik kompanije „Cineplexx Kinobetriebe GmbH“ iz BečaKristof Papusek i direktor distributerske kuće „MCF MegaCom Film“ Igor Stanković. 

Govoreći da je reč o novom konceptu bioksopa, Stanković je izjavio da „Cineplexx“ poseduje šest sala koje su digitalizovane, a među njima je čak pet sala opremljeno za 3D projekcije. Što se tiče sadržaja, osim holivudskih hitova, u ponudi će biti snimci i prenosi operskih predstava, izvođenja baleta, sportskih događaja, najavio je on. 

„Do kraja godine krenućemo sa direktnim prenosom iz Boljšoj teatra, Metropoliten opere iMilanske skale. Zbog svega toga, ‘Cineplexx’ nudi novi i drugačijo pristup i koncept bioskopa“, kazao je Stanković. 

Ovakav koncept, prema njegovim rečima, rezultat je partnerskog poduhvata sa kompanijom“Cineplexx international“ koja ima dvesta dvadeset sala u Austriji, Hrvatskoj i Italiji, odnedavno radi i u Crnoj Gori, a posle Beograda otvoriće bioskope u drugim gradovima u Srbiji. 

Papusek je izjavio da je srećan i ponosan što ova kompanija, koja upravo obeležava šest decenija rada, može da ponudi novi bioskop i gledaocima u Srbiji. 

„Mi spajamo tradiciju, iskustvo i nove tehnologije kako bismo stvorili moderan bioskop“, rekao je on. 

„Cineplexx“, koji se nalazi na mestu dosadašnjeg multipleksa „Ster cinemas“, ima ukupno hiljadu i dvesta mesta. Najnovija digitalna tehnologija koja podrazumeva srebrne ekrane i profesionalno „Dolbi“ ozvučenje obezbeđuje visok kvalitet slike i tona, u šta su se večeras uverili prvi posetioci. 

Publika je uživala u trejlerima za 3D filmove u salama opremljenim „Real D“ sistemom, uz naočare novog dizajna, lakšim od onih koje su do sada korišćene. Prvi film na programu ipak je bio u dve dimenzije, ali projektovan sa digitalne kopije. To je bila premijera srpskog filma „Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“ mladog reditelja Bojana Vuletića.