Književna turneja Isidore Bjelice po Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Književnica Isidora Bjelica, povodom 25 godina od objavljivanja njene prve knjige, održaće veliku književnu turneju po Srbiji, najavila je danas izdavačka kuća „Laguna“.
 
Turneja počinje u nedelju 11. decembra u Sremskoj Mitrovici, nekadašnjoj prestonici Rimskog carstva Sirmijumu, koju je Bjelica simbilično odabrala za početak velike turneje. Pisac, kolumnista, filmska rediteljka, svetski putnik, vlasnica novootvorene beogradske likovne galerije „Esoteric“, u decembru će imati pet gostovanja po gradovima u Srbiji.

„Velika književna turneja podrazumeva paket, biće tu moja nova hit komedija ‘Skadarlijka’ sa fenomenalnom Ljiljanom Jakšić u ulozi Ruže i interaktivno književno veče na kome će pre svega biti promovisan moj novi roman ‘Roman o preljubi’, koji je pre samo mesec dana izašao u izdanju Lagune i moram da kažem da je izazvao predivne reakcije kod čitalačke publike“, izjavila je Bjelica a prenosi „Laguna“. Bjelica je najavila da će sa svojim čitaocima pored novog romana razgovarati i o njenim ostalim knjigama ali i svim temama koje interesuju publiku.

Turneja se posle Sremske Mitrovice nastavlja 13. decembra gostovanjem u još jednoj slavnoj predstonici, u gradu Kneza Lazara, Kruševcu. Dva dana kasnije Bjelica će gostovati u još jednom istorijskom gradu, prvoj modernoj srpskoj prestonici, uporištu dinastije Obrenovića, Kragujevcu. U petak 16. decembra gostovaće u Smederevu, gradu graditeljskog genija Đurađa Brankovića a decembarsku turneju u otmenom istorijskom duhu, kako je kazala, završava u savremenoj, metaforičkoj prestonici, prestonici srpskih akva-parkova i zooloških vrtova, Jagodini. Programi u svim gradovima počinju u 18 sati zbog zimskog vremena i velikog interesovanja mlađe publike a veliku književnu turneju povodom 25 godina književnog rada, Bjelica će nastaviti posle predstojećih praznika.